Pangasius zapečený na jáhlách
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Jáhly: Opražíme asi hrnek jáhel, propláchneme vroucí vodou, zalijeme asi litrem vody a 5 minut na mírném plamení dusíme. Potom necháme odstát.
Pangasius: Nakrájíme cibuli, utřeme česnek a obojí na trošce oleje dozlatova orestujeme. Potom přidáme osoleného a okořeněného pangase. Chvilinku smažíme, přidáme k němu na pánev nakrájená rajčata (buď na drobné kousky nebo na kolečka - když si chceme vyhrát s vizuální stránkou jídla, v tom případě je pěkně navrstvíme na rybu :-) ). Po chvíli pangas i rajčata pustí vodu a vznikne šťáva.
Do pekáče dáme odstáté jáhly, na ně pangase a zalijeme šťávou s rajčaty, cibulí, česnekem a kořením. Teď už jen šoupneme do trouby - v případě elektrické 160°C na asi tak půlhodinku.
Dodatky a poznámky
Místo tolik ne/oblíbeného pangase jde samozřejmě použít jakákoli jiná ryba nebo třeba drůbeží maso.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+