Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: dufkiiicz

Pangasius zapečený na jáhlách

Suroviny

  • pangasius
  • jáhly
  • 1 cibule
  • česnek
  • rajčata
  • olej
  • koření: sůl, pepř, sladká/pálivá paprika, bylinky...

Vybavení

  • žádné
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Jáhly: Opražíme asi hrnek jáhel, propláchneme vroucí vodou, zalijeme asi litrem vody a 5 minut na mírném plamení dusíme. Potom necháme odstát.

Pangasius: Nakrájíme cibuli, utřeme česnek a obojí na trošce oleje dozlatova orestujeme. Potom přidáme osoleného a okořeněného pangase. Chvilinku smažíme, přidáme k němu na pánev nakrájená rajčata (buď na drobné kousky nebo na kolečka - když si chceme vyhrát s vizuální stránkou jídla, v tom případě je pěkně navrstvíme na rybu :-) ). Po chvíli pangas i rajčata pustí vodu a vznikne šťáva.

Do pekáče dáme odstáté jáhly, na ně pangase a zalijeme šťávou s rajčaty, cibulí, česnekem a kořením. Teď už jen šoupneme do trouby - v případě elektrické 160°C na asi tak půlhodinku.

Dodatky a poznámky

Místo tolik ne/oblíbeného pangase jde samozřejmě použít jakákoli jiná ryba nebo třeba drůbeží maso.

Chladnou hlavu pro Android