Pravé turecké Gözleme
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Vezmu mouku, smíchám se solí a vodou a hnětu hnětu hnětu. Těsto rozdělíme na 8 dílů.
Teď ta "náročnější" část. Vyberu si náplň. TOu může být třeba pouze sýr, nebo sýr smíchaný s rajč.protlakem a olivami, balkán, nějaká zelenina podušená na másle, prostě téměř cokoliv na co mám chuť a peníze. Populární je taky varianta s masem(sójovou drtí-levnější) osmahnutým na cibuli a s rajč.protlakem.
Sečteno podtrženo, vezmu díl těsta, rozválím na větší kruh (co to jde - asi 30 cm průměr, tlusté jako papír), doprostřed trochu zvolené náplně, kraje těsta potřu vodou a celé zabalím do tvaru čtverce. Opakuju 8x s každým dílem těsta :). Gözleme dám nasucho na teflonovou pánev, nebo odolný hrnec a opékám až se udělají tmavé puntíky. Potom jím a mlaskám u toho radostí.
1 Gözleme se opéká asi 1 minutu z každé strany, takže to věru nezabere dlouho.
15-30 minut 20-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+