Míchaná vajíčka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nakrájíme si najemno cibuli a šunku. Rozklepneme vajíčka do hrnku a pomocí nože či vidličky je rozmícháme do více jednolité hmoty (je to lepší dělat teď, než pak na pánvi, když je fofr). Trochu oslolíme (dve špetky soli, zbytek dosolíme až hotové podle chuti, hlavně nepřesolit).
Olej nalijeme na pánev a asi 1-2 minuty necháme rozehřívat - sporák na plno. Pak přisypeme cibuli a počkáme, až začne mírně hnědnout. Pak přisypame šunku a počkáme asi 20 vteřin. Celou dobu od nasypání cibule s tím mícháme.
Nyní sundáme pánev ze sporáku. Nalijeme tam vajíčka a pořádně všechno rozmícháme. Pak vrátíme pánev na sporák, stále mícháme a počkáme až hmota ztuhne do požadovaného stavu.
Alternativy:
1. Lze vynechat šunka, dostaneme pak prostě míchaná vajíčka.
2. Místo šunky lze samozřejmě použít salám, uzené či dokonce normální maso, ale musí být uvařené. Nebo škvarky! Místo šunky jde taky použít třeba nějakou konzervu: klidně i paštiku, ale to už někomu fakt nechutná a bacha pak se solením.
3. Místo rostlinného oleje lze použít vepřové sádlo. Je to míň zdravý ale chutnější. Navíc samotný sádlo se dá konzumovat s chlebem, olej se hodí akorát na vaření.
4. Místo pánve jde v pohodě použít hrnec. Pánev je vlastně zbytečnost, stejně jako talíře. Všechno se dá řešit hrncem.
5-10 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+