Pravý turecký guláš
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
(Průběžně si solte a ochutnávejte :) )
Vezmu cibuli a nakrájím ji na větší kousky, dám ji do hrnce a opražím na trošce oleje. Až zesklovatí, přidám na kostičky nakrájené papriky a po třech minutách rajčátko. Na konec přihodím na ČTVRTKY (nebo velké kostky) nakrájené brambory a vše zaliju vodou tak, aby nic nevyčuhovalo ven. Vařím až jsou brambory hotové. Poté přidám sladkou papriku dle chuti a na kostičky nakrájený plátek chleba. Chvilku nechám bublat a pak vše zahustím moukou rozmíchanou ve vodě. Můžeme jíst jen tak, nebo s chlebem.
Dobrou chuť.
Dodatky a poznámky
Tento guláš je věru turecký, učil mě ho turecký známý :) Jeho výhodou je finanční nenáročnost a chuť. Zajímavý je hlavně přístup turků k bramborám - málokdy je používají jako přílohu, berou je prostě jako zeleninu. I proto v tomto guláši jsou brambory a většinou v něm není maso, protože je brambory nahradí.
30-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+