Mrkvový guláŠlichta pro mrkvofily
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pokud máte struhadlo s nižším výkonem, nastrouhejte nejdřív mrkev do mísy! Ideální množství mrkve je hodně - objemově asi tak stejně, jako zbylých surovin (maso + cibule + papriky). K velké (250g) cibuli a asi tak 250g masa perfektně sedly dvě veliké mrkve o už neznámé hmotnosti.
Nechte rozpálit trošku sádla (když nemáte sádlo, tak tam dejte olej nebo máslo a když nemáte ani to, tak tam nedávejte nic) na pánvičce. Mezítím si nakrájejte cibuli nebo cibule. Cibule není nikdy dost a cibulí nic nezkazíte, takže pokud Vám to nevadí (a vejde se to), tak ať jí je třeba metrák. Než tím tupým nožem nakrájíte cibuli, bude pánev i s mazadlem rozpálená dost, takže můžete cibuli vsypat do pánve. Během občasnýho míchání, aby cibule nezčernala nakrájejte maso a přidejte ho k cibuli na pánev. Během občasnýho míchání, aby cibule s masem nezčernala (ne, nejsem rasista) nakrájejte papriku a nastrouhejte mrkev, pokud už jste to neudělali předtím. Nakrájejte papriku a pokud už je maso aspoň trochu osmažené, přidejte papriku a mrkev do výsledného mixu. Promíchejte a zalejte vodou, přikrejte poklicou a nechte to vařit tak dlouho, dokud Vás hlad a chuť nepřemůže, ti citlivější ať se řídí tvrdostí či měkkostí masa takovou, jakou mají rádi.
Pro aroma lze přidat pepř a bobkový list, případně nasypat trošku té papriky.
Dodatky a poznámky
Výsledek je nevábně vypadající, vábně vonící a dobře chutnající, zkazit se to dá jen dvěmi způsoby: zapomenete zapnout plotnu (to se dá napravit) nebo ji zapomenete po delší dobu vypnout (jídlo na uhel se napravuje špatně).
30-60 minut 50-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+