Sojové kostky s droždím
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pozor - droždí které používáme není obyčejná kostka droždí, ale tzv. "lahůdkové droždí" (dřív se to jmenovalo tebi), nebo se tomu taky může říkat inaktivované kvasnice. Je to žlutý prášek, prodává se ve zdravém jídle a používá se na ochucování pomazánek a vůbec všeho.
Sojové kostky buďto vaříme v jedné vodě s naší přílohou (těstoviny, rýže...), pak stačí pár minut, anebo zalijeme v misce vařící vodou a necháme být - pak to chce počkat tak 15-20 minut.
Z nacucaných kostek odstraníme vodu (když je beru z vařící vody, tak je v cedníku mačkám lžící, jinak rukama).
Na talířek si nasypeme droždí a kostky si do něj namáčíme jako do majonézy. Komu to hodně chutná, může si je obalit:-)
Dodatky a poznámky
http://www.countrylife.cz/drozdi-susene-vlocky-se-sladem-150-g-country-life
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+