Vegetariánské chilli
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Potřebuješ velkou pánev pokud možno s pokličkou
Fazole dej namočit na čtyři hodiny do vody. Může být i déle, ničemu to nevadí.
Fazole dej vařit. Asi za 20 minut je zkus ochutnat; pokud už budou jedlé a jen trochu tvrdé, tak k nim přisyp těstoviny. Na pánvi si rozpal olej a v něm osmaž cibuli.
Když je cibule akorát, tak vypni plotnu pod pánví a nech vystydnout (stejně se zároveň vaří těstoviny a prskalo by to...). Pak k cibuli přidej rajčatovou konzervu, sůl podle chuti a mleté chilli (na tohle množství asi necelou čajovou lžičku) a opět ohřívej, tentokrát pod poklicí.
Až budou těstoviny + fazole uvařené, tak je sceď a také přidej do pánve.
Pokud je v jídle příliš mnoho vody (z konzervy nebo protože nemáš cedník a slejváš akorát mezerou mezi hrncem a poklicí...) tak to nech prostě vařit dokud vody neubude - v tom případě míchat, hlídat.
Dodatky a poznámky
Normálně se dávají ještě další druhy koření, takže dáváme něco co máme doma a vhodně to voní...
Fazole samozřejmě můžou být z konzervy, to je jenom dražší, a rajčata můžou být čerstvá, to mi zase přijde škoda...
Někteří autoři dávají navrch lžíci kysané smetany.
20-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+