Sladká rýže snadno a rychle
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Tato gurmánská specialita si vyžádá nanejvýš 4 minuty vaší asistence. Optimalizací lze dosáhnout až pouhých dvou minut. Vezmeme hrnec s osolenou vodou do něhož dáme rýži v pytlíku. Šoupneme to na plotnu a nějakých 20-30 minut necháme vařit. Rozvařená rýže zde není na škodu, proto si můžete klidně odběhnout něco dělat a ponechat rýži svému osudu. Poté slijeme vodu - šikovnější mohou pytlík vylovit, případně hrnec přikrýt talířem, který bude při vylívání vody bránit rýži odplachtit, ani cedník zde není nemístný. Pytlík rozřízneme do kříže, díky čemuž rýži snadno dostaneme na připravený talíř. Na rýži nasypeme cukru dle gusta a řádně promícháme. Pak již stačí jen dodat dobrotu na vrch. V mém případě je to skořice, ale mohu doporučit také granko nebo kompot. Dobrou chut :)
Dodatky a poznámky
Můžeme podávat také k dobrému vínu.
2-4 minut 10-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+