Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: aje

Žebrácká salámová čína

Fotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • 500 g točeného salámu - prostě kabanosu
  • 3 velké žampiony (nebo jiné houby)
  • 1 větší cibule
  • 1 čajová lžička mleté papriky (kdo má rád ostrou, může být)
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička koření na čínu
  • 1 čajová lžička octa
  • Sojová omáčka, Worcester
  • kečup a chilli koření (nebo chilli omáčka)
  • pepř, sůl, trocha drceného kmínu
  • sádlo nebo tuk na smažení

Vybavení

  • 1x Pánev
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle. Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie, já je obvykle krájím napůl a pak na plátky.
Pokrájený salám i houby přidáme k cibuli a společně smažíme. Pak přidáme koření (je dobré si směs koření připravit někam předem, třeba do hrníčku). Zakápneme sojovkou, Worcestrem, lžičkou octa a podlijeme trochou vody a přimícháme ještě kečup a chilli. Necháme chvilku podusit za občasného promíchání.
Pak necháme trochu vysmahnout vodu, ochutnáme a po případě dochutíme.

Dodatky a poznámky

Autor: bouma.music (Jan Bouma)
Všechny údaje jsou pouze orientační, záleží na apetitu strávníků

Chladnou hlavu pro Android