Filé po finsku v remosce
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Filé či jinou rybu pokud je zmrazená necháme jen lehce povolit, rychle opláchneme pod vodou a tu vody z ní trochu osušíme nebo oklepeme. Pak maso lehce osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou stran. Vložíme do mísy remosky. Teď přijde na řadu kopr: pokud máme čerstvý, tak ze svazku kopru otrháme takové ty jemnější části a nožem je posekáme či pokrájíme. A pokud máme sterilovaný, tak ten už je na prvočinitele posekaný, ale musíme z něj slít nálev. Kopr spravedlivě rozmístíme na rybu, vše zalijeme šlehačkou, přiklopíme víko a pečeme. Cca 25 minut, pak uděláme kuk a třeba ještě chvíli pečení přidáme.
Příloha: brambory
Dodatky a poznámky
Jídlo má trochu jinou chuť s čerstvým koprem a jinou se sterilovaným, který je kyselý. Záleží na každého chuti a taky zdrojích kopru. Jde samozřejmě udělat i v přiklopeném pekáčku v troubě.
30-40 minut 50-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+