Drůbeží játra s jablky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuřecí játra opláchneme, odřízneme z nich takové ty blanky a rovnou je pokrájíme na menší stejné kousky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vhodíme játra a necháme je chvíli za občasného zamíchání opékat, cca 10 minut. Jestli si nejsme jistí tím, že už jsou játra hotová, tak jedno rozřízneme - pokud je uvnitř růžové, je to málo a ještě chvíli opékáme. Hotová játra osolíme a opepříme a celý obsah pánve, tedy i se šťávou přesuneme bokem na talíř. Pánev buď umyjeme nebo vytřeme pořádně papírem, třeba ubrouskem nebo papírovou utěrkou. (Kdo má pánve 2, nemusí nic přesouvat a vezme si rovnou tu druhou pánev). Slaninu pokrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka a jablka (bez slupky) na kostičky. Na pánev dáme znovu malinko oleje a přihodíme anglickou slaninu. Mícháme. Když se začne smažit a pouštět tuk, přidáme cibuli a znovu mícháme, tak 2 minuty. Nakonec vhodíme jablka, promícháme a necháme chvíli být, ať se to dělá samo. Tak 3 minuty. Občas mrknem jestli se nepálí a když tak přilijeme 2-3 lžíce vody. Jablka už změkla a tak směs přisolíme, připepříme a kdo má rád, přidá kari koření dle chuti. Z talíře do směsi přidáme už hotová játra a ještě společně prohřejeme na jedlou teplotu. Dochutíme dle vlastní chuti. Jablka v játrech jsou fakt jedlá.
Přílohy: pečivo, brambory, brkaše, rýže
Dodatky a poznámky
Cena jídla se bude lišit podle toho, jaká játra koupíte. Čerstvá jsou dražší, zatímco mražený půlkilový balíček byste měli v supermarketu pořídit okolo 20,-.
20-30 minut 40-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+