Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Bazalko-rajčato-parmezánové muffiny

Fotografie jídla

Suroviny

  • 280g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 6 lžic rostliného oleje
  • lžička soli
  • čerstvě namletý pepř
  • 2 vejce
  • hrst sušených rajčat v oleji
  • 250-300 ml podmáslí
  • hrst čerstvé/sušené bazalky
  • 1 utřený stroužek česneku
  • trocha parmezánu na posypání
  • 12 muffinových košíčků

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pekáč
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do velké mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a špetku pepře. Vmícháme nadrobno krájená sušená rajčata. Ve větším hrnku rozšleháme vejce, do nich vmícháme podmáslí, 6 lžic oleje, bazalku a česnek. V moučné směsi uděláme důlek a nalejeme do něj tekutou hmotu. Opatrně promícháme, ne však příliš intenzivně. Těsto vlijeme do formiček, které posadíme na pekáč nebo do speciální muffinové formy a posypeme parmezánem. Pečeme okolo 20 minut.

Dodatky a poznámky

Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu a knihy 1 Těsto 100 Muffinů

www.vyvarovna.com

// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.

PT30M 0-12 porcí
30-35 minut
40-60 Kč

Chladnou hlavu pro Android