Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Vývařovna

Těstoviny s tuňákem, rukolou a rajčatovou omáčkou

Fotografie jídla

Suroviny

  • 500g těstovin vrtulí
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trochu sušených rajčat v oleji
  • chili koření
  • pytlík rukoly (100g cca)
  • sůl
  • pepř

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli na drobněji (tj. ne úplně na drobno) a česnek nasekáme na minikostičky. Na pánev kápneme trochu oleje z tuňáka a cibuli na něm začneme pomaaalu smažit. Pokud je třeba, dá se příkápnout i normální, ale přijde mi to zbytečné, je to pak zbytečně olejnaté. Když cibulka pěkně zesklovatí, přihodíme česnek. Dáváme pozor, aby se nám nespálil, není totiž nic hnusnějšího. Někde v těchto místech rovněž dáme vařit těstoviny. Do pánve přihodíme sušená nakládaná rajčata nakrájená na drobno. V případě potřeby přikápneme i olej z nich, jídlo to skvěle ochutí. Přidáme nyní již odolejeného tuňáka a plechovku krájených rajčat a poctivě pět minut smažíme, aby se ryba opekla. Poté ji ochutíme pepřem a chili (sůl většinou není potřeba, protože nak-rajč. jsou většinou velmi slaná, ale může být---). Necháme ještě chvilku prohřát, omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme rukolou a můžeme podávat.

Dodatky a poznámky

Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu

www.vyvarovna.com

// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.

PT20M 2-3 porcí
20-30 minut
80-100 Kč

Chladnou hlavu pro Android