Těstoviny s tuňákem, rukolou a rajčatovou omáčkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na drobněji (tj. ne úplně na drobno) a česnek nasekáme na minikostičky. Na pánev kápneme trochu oleje z tuňáka a cibuli na něm začneme pomaaalu smažit. Pokud je třeba, dá se příkápnout i normální, ale přijde mi to zbytečné, je to pak zbytečně olejnaté. Když cibulka pěkně zesklovatí, přihodíme česnek. Dáváme pozor, aby se nám nespálil, není totiž nic hnusnějšího. Někde v těchto místech rovněž dáme vařit těstoviny. Do pánve přihodíme sušená nakládaná rajčata nakrájená na drobno. V případě potřeby přikápneme i olej z nich, jídlo to skvěle ochutí. Přidáme nyní již odolejeného tuňáka a plechovku krájených rajčat a poctivě pět minut smažíme, aby se ryba opekla. Poté ji ochutíme pepřem a chili (sůl většinou není potřeba, protože nak-rajč. jsou většinou velmi slaná, ale může být---). Necháme ještě chvilku prohřát, omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme rukolou a můžeme podávat.
Dodatky a poznámky
Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu
www.vyvarovna.com
// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.
20-30 minut 80-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+