Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Vývařovna

Noky se špenátem a sýrovou omáčkou

Fotografie jídlaFotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • 1/2 pytlíku čerstvého či mraženého špenátu
  • 500g noků
  • 80g nivy
  • 1/2 kelímku šlehačky
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 jarní cibulka i s natí
  • 1-2 plátky anglické slaniny
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

1) Do hrnce dej vodu, osol a dej vařit. Jakmile opravdu dosáhne varu, vhoď nočky. Pozor, voda musí opravdu vařit, jinak budou rozvařené a lepkavé. Jakmile vyplave k hladině první nok, okamžitě stáhni z ohně a slej. Pro menší lepivost můžeš přidat trochu másla.
2) Nasekej cibulku a slaninu na jemno a dej osmahnout na másle. Až bude cibulka do zlatova, přidej
nasekaný česnek a ještě chvilku smaž. Vlej šlehačku a do směsi vmíchej trochu mouky. Když šlehačka začne houstnout, rozdrol do ní celou nivu. Pokud bude směs moc hustá můžeš ji naředit trochou vody. Promíchej, vyčkej až se niva začne rozpouštět, přidej špenátové listy a okořeň podle chuti. Jakmile začnou špenátové lístky tmavnout, stáhni z ohně.

Dodatky a poznámky

Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu

www.vyvarovna.com

// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.

PT20M 2-3 porcí
20-30 minut
70-100 Kč


Hodnocení receptu (24 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android