Noky se špenátem a sýrovou omáčkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
1) Do hrnce dej vodu, osol a dej vařit. Jakmile opravdu dosáhne varu, vhoď nočky. Pozor, voda musí opravdu vařit, jinak budou rozvařené a lepkavé. Jakmile vyplave k hladině první nok, okamžitě stáhni z ohně a slej. Pro menší lepivost můžeš přidat trochu másla.
2) Nasekej cibulku a slaninu na jemno a dej osmahnout na másle. Až bude cibulka do zlatova, přidej
nasekaný česnek a ještě chvilku smaž. Vlej šlehačku a do směsi vmíchej trochu mouky. Když šlehačka začne houstnout, rozdrol do ní celou nivu. Pokud bude směs moc hustá můžeš ji naředit trochou vody. Promíchej, vyčkej až se niva začne rozpouštět, přidej špenátové listy a okořeň podle chuti. Jakmile začnou špenátové lístky tmavnout, stáhni z ohně.
Dodatky a poznámky
Tento recept je výsledkem nepřekonatelného know-how blogu
www.vyvarovna.com
// Jediný upřímný foodblog. Karol, Hannah a Jana v kuchyni.
20-30 minut 70-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+