Kuřecí na olivách
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuřecí maso (např. prsní řízek) nakrajíme na malé kousky a okořeníme. Pokud chceme, můžeme si je předem naložit do oleje a koření, které máme rádi, základ je sůl a pepř, já ráda používám i steakové koření, nebo provensálské.
Na pánvi rozpustíme máslo, a kuřecí kousky zlehka osmažíme, na mírném plameni smažíme cca 5 minut.
Vyjmeme olivy z plechovky (nebo z pytlíku, má rád jiné) a propláchneme je ve studené vodě. Nakrájíme je na tenká kolečka a přidáme k masu. Promícháme a přilijeme 5 lžic vody. Dusíme 5-10 minut, než bude maso měkké.
Ochutnáme a dochutíme.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Dodatky a poznámky
Já mám ráda mozzarellu, takže ji do tohoto jídla vždy ráda přidám - když už je maso téměř hotové, tak ji tam šoupnu, nakrájenou na malé kousky.
20-30 minut 40-65 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+