Topinka s vejcem a paštikou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Trochu jiná, ale výborná topinka!!!
Vezmem si krajíc chleba a vyříznem z něj prostředek nožem - ale opatrně, kůrka i prostředek musí být neporušený! Optimálně tak 1 - 1,5 cm kolem kůrky ještě necháme;) Rozpálíme si olej na pánvičce a dáme tam smažit okraj krajíce. Mezitím si namažeme paštiku na vyříznutý prostředek a kdo chce, tak ještě posype najemno nakrájenou cibulí (radím nevynechávat, zní to sice šíleně, ale je to výborné!). Až je okraj osmažený dozlatova, tak ho otočíme a v tu chvíli přichází na řadu zkouška zručnosti:-D Musíme vyklepnout vejce přímo do té díry v chlebu. Tak hodně štěstí;) No a když se povedlo, tak na syrové vejce položíme namazaný prostředek toho krajíce (paštikou na vajco;)). Trošku připlácneme, aby se to spojilo, ale nepřeháníme, jinak vejce vyteče;) No a teď už stačí krajíček jen pokápnout troškou (!) maggi a až bude vejce osmažené, tak to otočíme, aby se lehce osmahla i "maggiová" strana;) Smažení vejce osobně protahuji a smažím na malém plameni, tekutý vnitřek není nic pro mě - ale každý se zařídí podle sebe;) No a to je konec přátelé - teď už jen vyndat z pánvičky, nechat trošku okapat olej a konzumovat:) Dobrou chuť
Dodatky a poznámky
Vím, že kombinace paštiky, vejce a cibule zní strašně, ale je to fakt výborný. Taky jsem nevěřila, dokud jsem nezkusila:) Návod vypadá děsně dlouhej, ale příprava jednoduchá a poměrně rychlá. Odměnou je pak vydatnější večeře, než jen "suchá" topinka;) Tak si nechte chutnat, kdo se odváží;)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+