Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: CreAtive_34

Čendův kuskus

Suroviny

  • Kus kus
  • Olivový olej
  • Sojovka
  • Eidam
  • Okurka (vychlazená!)
  • Pepř (ideálně čerstvě namletý)
  • Bylinky
  • Pikantní olivy (s pálivou papričkou)
  • Debrecínka (šunka, slanina...)
  • Kečup

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Rychlovarná konvice
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do menšího hrnce nasypeme kus kus (cca 4 hrstky na porci), přidáme lžíci olivového oleje a promícháme. Zakapeme sojovkou (ani málo, ani moc) a necháme chvilku odstát. V konvici uvaříme vodu a zalijeme s ní připravený kus kus (1:1). Na mírném ohni necháme vařit a občas zamícháme. Dochutíme podle chuti sojovkou, solí, pepřem a bylinkami vlastního výběru. Necháme vařit tak dlouho, než se voda vyvaří a vsákne, potom necháme chvíli odstát pod pokličkou. Zatím si na malé kostičky nakrájíme debrecínku, sýr a okurku. Kuskus přesypeme do talíře nebo misky, přidáme kečup, šunku, sýr a olivy a posypeme troškou použitých bylinek.

Dodatky a poznámky

Ultimátní mňamka, pokud potřebujete rychle a snadno něco uvařit a zahnat hlad. Olivy doporučuji s pálivou papričkou. Místo sojovky a koření můžete použít pro přípravu vývar, nebo bujón. Pozor na množství vody, jinak bude kus kus blemclý a rozvařený.

PT10M 1-99 porcí
10-25 minut
15-50 Kč

Chladnou hlavu pro Android