Čendův kuskus
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do menšího hrnce nasypeme kus kus (cca 4 hrstky na porci), přidáme lžíci olivového oleje a promícháme. Zakapeme sojovkou (ani málo, ani moc) a necháme chvilku odstát. V konvici uvaříme vodu a zalijeme s ní připravený kus kus (1:1). Na mírném ohni necháme vařit a občas zamícháme. Dochutíme podle chuti sojovkou, solí, pepřem a bylinkami vlastního výběru. Necháme vařit tak dlouho, než se voda vyvaří a vsákne, potom necháme chvíli odstát pod pokličkou. Zatím si na malé kostičky nakrájíme debrecínku, sýr a okurku. Kuskus přesypeme do talíře nebo misky, přidáme kečup, šunku, sýr a olivy a posypeme troškou použitých bylinek.
Dodatky a poznámky
Ultimátní mňamka, pokud potřebujete rychle a snadno něco uvařit a zahnat hlad. Olivy doporučuji s pálivou papričkou. Místo sojovky a koření můžete použít pro přípravu vývar, nebo bujón. Pozor na množství vody, jinak bude kus kus blemclý a rozvařený.
10-25 minut 15-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+