Gulášovka - lehce falešná
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a vsypeme cibuli nakrájenou na kostičky. Chvíli smažíme, rozhodně ne do černa. Přisypeme mouku, zuřivě mícháme a odškrabujeme ode dna - tak 1 až 2 minuty. Přisypeme asi 3 lžičky sladké a 1 lžičku pálivé papriky, zamícháme a raději sundáme ze sporáku, aby se nám ta paprika nespálila. Rudo-hnědou směs v hrnci postupně zaléváme studenou (to je důležité) vodou a rozmícháváme. Nejdříve se z toho udělá knedlík, pak kaše, pak už to začíná vypadat jako základ polévky. Vrátíme zpět na vařič a zahříváme. Polévka přitom houstne a tak podle potřeby přiléváme ještě vodu (už může být i horká z konvice), až jsme s hustotou polévky spokojení. Pak přidáme sůl a masox a necháme na mírném ohni probublávat a vařit. Občas zamícháme, protože v polévce už je jíška a tak bude mít snahu se u dna lehce připalovat. Co se polévka provařuje, oškrábeme brambory a pokrájíme je na menší kostky. Šup s nimi do polévky. Stejně tak s buřtama. Pak už jen čekáme, až se brambory v polévce uvaří. Nakonec do polévky rozemneme trochu majoránky pro vůni a přidáme česnek. Hotovo. S chlebem fakt stačí k večeři.
20-30 minut 20-25 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+