Smažené žampiony
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Z žampionů ukroutíme nožičky (nevyhazovat, jde z nich bezva polívka) a oloupeme hlavičky. Pokud jsou menší, necháme je tak, větší rozkrojíme na 1/2 nebo 1/4. Žampiony nasypeme do mísy a přidáme sůl. Protřepeme, aby se všechny žampiony osolily. Pak přisypeme hladkou mouku a znovu protřepeme, aby se žampiony obalily v mouce. Přebytečnou mouku odsypeme. Někde bokem rozkvrdláme 2 vejce (nebo 1 a trochu vody), osolíme a vlijeme do mísy k žampionům.Zamícháme, žampiony se obalí vejcem. Strouhanku nasypeme buď do pytlíku nebo do krabičky. Po částech lovíme vidličkou žampiony z mísy (tohle množství tak na 4x) a házíme je do strouhanky. Pytlík nebo krabičku zavřeme a potřeseme. Žampiony se obalí, vyndáme je a vhodíme další.(Kdybychom žampiony obalovali klasickou cestou po jednom, tak je to práce pro basistu). Pak už jen na pánvi rozpalíme olej a žampiony osmažíme - ne moc zprudka.
Příloha: brambory nebo brkaše z pytlíku (kupte tu s mlékem), anebo jen chleba a tatarka.
Dodatky a poznámky
Stejným způsobem obaluju třeba květák, kuřecí játra, brokolici........
20-25 minut 40-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+