Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Smažené žampiony

Suroviny

  • 0,5 kg žampionů (raději malých)
  • 1-2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • strouhanka
  • sůl
  • olej na smažení
  • mikroténový pytlík nebo uzavíratelná krabička

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Z žampionů ukroutíme nožičky (nevyhazovat, jde z nich bezva polívka) a oloupeme hlavičky. Pokud jsou menší, necháme je tak, větší rozkrojíme na 1/2 nebo 1/4. Žampiony nasypeme do mísy a přidáme sůl. Protřepeme, aby se všechny žampiony osolily. Pak přisypeme hladkou mouku a znovu protřepeme, aby se žampiony obalily v mouce. Přebytečnou mouku odsypeme. Někde bokem rozkvrdláme 2 vejce (nebo 1 a trochu vody), osolíme a vlijeme do mísy k žampionům.Zamícháme, žampiony se obalí vejcem. Strouhanku nasypeme buď do pytlíku nebo do krabičky. Po částech lovíme vidličkou žampiony z mísy (tohle množství tak na 4x) a házíme je do strouhanky. Pytlík nebo krabičku zavřeme a potřeseme. Žampiony se obalí, vyndáme je a vhodíme další.(Kdybychom žampiony obalovali klasickou cestou po jednom, tak je to práce pro basistu). Pak už jen na pánvi rozpalíme olej a žampiony osmažíme - ne moc zprudka.
Příloha: brambory nebo brkaše z pytlíku (kupte tu s mlékem), anebo jen chleba a tatarka.

Dodatky a poznámky

Stejným způsobem obaluju třeba květák, kuřecí játra, brokolici........

PT20M 2-3 porcí
20-25 minut
40-50 Kč


Hodnocení receptu (41 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android