Čočka na divoko
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Vaříme nejlépe tehdy, když nám zbyde uvařená čočka která už by na celé jídlo nestačila, nebo když se jí podaří vyžebrat.Dáme vařit oloupané pokrájené brambory (na menší kousky). Než se uvaří, dáme na pánev kousek oleje a vsypeme zmraženou zeleninu. Trochu podlijeme vodou aby se nepálila, přisolíme a chvilku dusíme. Můžeme rozdrobit do zeleniny masox nebo zacákat sojovkou. Zelenina bude měkká tak za 10 minut a měla by zůstat tak trochu "v omáčce". Pokud se tekutina vydusila moc, přilejte vodu. Přidejte trochu kari, trochu pepře. Pak vmíchejte do pánve tu čočku a kousky brambor, které se mezitím uvařily do měkka. Chvilku ještě společně prohřejte, ochutnejte a dokořeňte. Volské oko navrch je už jen třešinkou na dortu, ale sedne k tomu jak p.... na hrnec :-)
20-25 minut 20-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+