Brambory za pár kaček
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Brambory v počtu dle strávníků a hladu pokrájejte na kousky. Je jedno, jestli budou syrové nebo zbytek vařených. Jestli se vám nechce dělat s bramborama, kupte si nejlevnější zmražené hranolky. Pekáček nebo mísu remosky pocákejte po dně olejem, vhoďte brambory nebo hranolky, osolte a dejte péct. Občas promíchejte. Až budou syrové brambory téměř měkké (nebo vařené brambory či hranolky tak napůl opečené), přidejte další suroviny, okořeňte, promíchejte a dopečte.
Z těch dalších surovin to může být cibule, pórek, brokolice, papriky, rajčata, kedlubna, česnek, sýr, salám, buřty, maso vepřové nebo kuřecí, vejce natvrdo....no prostě co najdete, vše pokrájené na kousky. ALE NE VŠECHNO NAJEDNOU ! To by bylo jak když pejsek s kočičkou pekli dort. Z koření je fajn třeba trocha provensálského nebo kari nebo majoránka, můžete třeba i rozdrobit kostku masoxu.
Dodatky a poznámky
Fajn je, že se neumaže moc nádobí a přitom je to opravdu rychlé. Dobře se i ohřívá, pokud zbyde. Výhoda je, že opravdu spotřebujete zbytky z lednice, který by jinak třeba byly už k ničemu. A můžete to jíst fakt často, protože nikdy se vám nepodaří udělat přesně stejnou verzi. No prostě dejte co máte a je to!
10-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+