Fakt dobrý těsto na pizzu
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Do mouky vmíchejte sůl, přidejte olej a pak přilévejte vodu a zpracovávejte chvilku těsto. Nejlépe to jde nejdříve vařečkou, ale pak rozhodně rukou. Těsto by mělo být měkké, ale nelepivé, takové docela příjemné na dotek. V případě potřeby bez bázně a hany dodejte mouku nebo vodu a ještě chviličku válejte.
Těsto pak rozválejte (jde to i na stole bez válu třeba jen pivní lahví, ale podsypte ho maličko moukou) nebo ho prostě roztáhněte jakkoli na plech nebo do remosky, potřete kečupem a pak přidejte co v najdete v ledničce. Těsto by mělo být docela tenké a s náplní to nemusíte přehánět, méně bývá v tomto případě více. Pečte.
Dodatky a poznámky
Pokud se vám podaří těsta udělat moc, nic se neděje. Schovejte ho v mikroténovým pytlíku (od rohlíků ze supermarketu) do lednice. Není v něm nic co by se zkazilo a pár dnů vám vydrží. Nebo ho dejte kamarádovi :-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+