Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Jana Cárová

Fakt dobrý těsto na pizzu

Suroviny

  • 250 gr hladké mouky
  • 3 lžíce oleje (je-li, tak olivový)
  • 1 lžička soli
  • do 150 ml vody

Vybavení

  • žádné
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do mouky vmíchejte sůl, přidejte olej a pak přilévejte vodu a zpracovávejte chvilku těsto. Nejlépe to jde nejdříve vařečkou, ale pak rozhodně rukou. Těsto by mělo být měkké, ale nelepivé, takové docela příjemné na dotek. V případě potřeby bez bázně a hany dodejte mouku nebo vodu a ještě chviličku válejte.
Těsto pak rozválejte (jde to i na stole bez válu třeba jen pivní lahví, ale podsypte ho maličko moukou) nebo ho prostě roztáhněte jakkoli na plech nebo do remosky, potřete kečupem a pak přidejte co v najdete v ledničce. Těsto by mělo být docela tenké a s náplní to nemusíte přehánět, méně bývá v tomto případě více. Pečte.

Dodatky a poznámky

Pokud se vám podaří těsta udělat moc, nic se neděje. Schovejte ho v mikroténovým pytlíku (od rohlíků ze supermarketu) do lednice. Není v něm nic co by se zkazilo a pár dnů vám vydrží. Nebo ho dejte kamarádovi :-)


Hodnocení receptu (29 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android