Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: Johny_G

Banán v čokoládě

Suroviny

  • Banán
  • Šlehačka ve spreji (preferuji slazenou)
  • Čokoládová poleva (nejlépe mléčná)

Vybavení

  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Snad nejjednodušší dezert, navíc patří k mým oblíbeným. Jedinou komplikací může být čokoládová poleva. Pokud máte tu drahou, tekutou, tak je to hned. Pokud máte tuhou, kterou je potřeba nejprve zkapalnět, tak ti s lepším kuchyňským zázemím nechají polevu na mírném plameni vařit v kastrůlku (podle návodu na polevě), a ti ostatní prostě hodí sáček do hrnku (popř. misky na polévku) a zhruba na deset minut (poznáte sami, kdy už je to tekuté) zalijí vodou uvařenou v rychlovarné konvici. Každopádně musíme mít po ruce tu polevu tekutou.

Banán oloupeme, a po celé délce rozpůlíme. Obě půlky položíme vedle sebe na talíř, a celý talíř důkladně počmáráme čokoládovou polevou. Banány ozdobíme šlehačkou, kterou můžeme ještě pro efekt symbolicky přelít čokoládou. A teď už do sebe můžete ládovat pořádný náklad cukru :-).

Dodatky a poznámky

Pokud máte tu vařenou čokoládu, je dobré to sníst rychle, než zatuhne. Nicméně někdo by to tak naopak mohl mít rád, takže dělejte jak uznáte za vhodné :-).

PT1M 1-2 porcí
1-10 minut
20-50 Kč


Hodnocení receptu (21 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android