Banán v čokoládě
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Snad nejjednodušší dezert, navíc patří k mým oblíbeným. Jedinou komplikací může být čokoládová poleva. Pokud máte tu drahou, tekutou, tak je to hned. Pokud máte tuhou, kterou je potřeba nejprve zkapalnět, tak ti s lepším kuchyňským zázemím nechají polevu na mírném plameni vařit v kastrůlku (podle návodu na polevě), a ti ostatní prostě hodí sáček do hrnku (popř. misky na polévku) a zhruba na deset minut (poznáte sami, kdy už je to tekuté) zalijí vodou uvařenou v rychlovarné konvici. Každopádně musíme mít po ruce tu polevu tekutou.
Banán oloupeme, a po celé délce rozpůlíme. Obě půlky položíme vedle sebe na talíř, a celý talíř důkladně počmáráme čokoládovou polevou. Banány ozdobíme šlehačkou, kterou můžeme ještě pro efekt symbolicky přelít čokoládou. A teď už do sebe můžete ládovat pořádný náklad cukru :-).
Dodatky a poznámky
Pokud máte tu vařenou čokoládu, je dobré to sníst rychle, než zatuhne. Nicméně někdo by to tak naopak mohl mít rád, takže dělejte jak uznáte za vhodné :-).
1-10 minut 20-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+