Houskový knedlík z MW
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Žloutky rozmíchat s mlékem a solí, vsypat na kostičky nakrájené rohlíky (klidně i vysoce kamenné) a nechat chvilku nasáknout. Ta chvilka se řídí tvrdostí rohlíků, aby se úplně nerozblemcaly. Pak přisypat mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamíchat. Naposledy přidat sníh z bílků. (pokud nemáte šlehač nebo něco podobnýho, stačí bílky chvíli honit v hlubokém talíři vidličkou. Potom pořádně (!!!) vytřít mísu která jde do mikrovlnky tukem (nejlépe máslem, není podmínka), nalít těsto (max. do 3/4) a vlnit cca 10 minut při 700W. Nechat 2 minuty dojít. Zkusit špejlí nebo nožem, zda je hotové.
Dodatky a poznámky
Místo mísy můžete použít cokoli, třeba hrnky, já používám skleněnou bábovku po babičce. V nouzi by možná šel použít i mikroténový pytlík, ale to nemám vyzkoušené. Knedlíky jsou bezva i když mají netradiční tvary, jednou jsme je v nouzi jedli namísto chleba s paštikou a sýrem.
10-15 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+