Brownie za minutu (bez mléka, bez vajec)
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Tento recept je určený na přípravu v hrnečku nebo v malé misce.
Lžíce jsou ve všech případech polévkové.
Smíchejte 4 lžíce mouky, 4 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa a špetku soli.
Promíchejte.
Přidejte dvě lžíce vody a dvě lžíce oleje.
Dobře propracujte (dá se to zvládnout také tou lžící, když budete střídavě míchat a mačkat vzniklou hmotu) dokud nebude veškerá hmota vlhká. Pozor, má to sklony, aby někde vevnitř zůstala suchá hrudka.
Mikrovlnka na max. na jednu minutu.
Kdo chce, může doprostřed strčit čokoládový bonbon nebo kousek tyčinky Mars, tím se dá získat už velmi luxusní brownie s tekoucí čokoládovou náplní.
Dodatky a poznámky
Kakao znamená "holandské kakao" nebo "kakao na pečení", tzn. prášek, který práší, chutná hnusně a není sladký. Kdo by chtěl užít Granko apod., tak počítejte s tím, že v něm je cukr navíc a naopak že "dvě lžíce Granka" rozhodně obsahují méně kakaa. Čísla k dosažení do rovnice by měla být na obalu.
K pojídání okamžitě, během hodiny osychá a tvrdne.
Hodně syté, jako zákusek po obědě to stačilo pro tři lidi.
Mouku lze asi použít libovolnou, protože jednou jsem neměla mouku a tak jsem použila ovesné vločky a pšeničné otruby a bylo to taky dobré, i když to brownie vůbec nepřipomínalo, spíš prostě... jako vločky s horkou polevou na Vendulčiny řezy.
1-2 minut 0-10 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+