Cibulová polévka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na hrubo (větší kousky než když na drobno). V hrnci si necháme rozpustit 2 lžíce másla a cibuli restujeme cca 5 minut. (Kdo chce, může přidat i na drobno nakrájený stroužek česneku.)
Až cibule chytne barvu (lehce do hněda) zalijeme ji vroucí vodou (cca 1 litr). Přidáme špetku pepře, 2 špetky soli a kdo chce, může přidat čtvrtku bujónu a 1 čaj. lžičku vegety (polévkové koření). Promícháme a povaříme dalších 5-10 minut. Ochutnáme a dochutíme podle vlastních potřeb.
Zatím, co se polívka vaří, můžeme udělat krutóny. Já je dělám z toustového chleba - nakrájím ho na malé kostičky, a orestuju je na pánvi s lžící másla. Až budou krutóny opečené a křupavé, tak je hotovo.
Na talíř nasypeme krutóny, pokud máme, tak můžeme přidat nakrájený či nastrouhaný sýr, a zalijeme to polévkou. Podáváme.
10-15 minut 10-20 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+