Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Kuře na paprice

Fotografie jídla

Suroviny

  • Kuřecí maso 250 g
  • cibule 2 ks
  • máslo
  • mouka/solamyl
  • koření sladká paprika
  • sůl, pepř..
  • smetana na vaření

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme.

V hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla a na něm osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přisypeme papriku cca 3 čajové lžičky. Dobře promícháme (paprika se nesmí připálit, jinak zhořkne). Přilijeme trochu horké vody a přisypeme kousky osoleného masa. Vody by mělo být tak, aby bylo maso zhruba ponořeno. Promícháme, přiklopíme pokličkou, a necháme dusit (jemně probublávat).
Musíme počkat, než maso změkne, než se začne rozpadat, to může být i cca 30 minut, zkrátka postupně ochutnáváme.

Až bude maso téměř hotové, můžeme přidat polévkové koření (vegeta 2 čaj. lžičky, či 1/2 bujónu). Promícháme a přilijeme smetanu na vaření.

Na zahuštění omáčky jsou dvě možnosti.
1) Do půlky hrníčku nalijeme vodu, přisypeme 1 polévkovou lžíci solamylu, pořádně promícháme, a za stálého míchání vlejeme do omáčky.
2) V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, a přidáme 1-2 lžíce mouky, promícháme, aby to bylo bez hrudek, a za stálého míchání vlejeme do omáčky.

Ochutnáme, dochutíme dle vlastních potřeb.

Podáváme s rýží, těstovinami, nebo knedlíkem.

PT30M 2-3 porcí
30-45 minut
60-80 Kč


Hodnocení receptu (104 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android