Kuře na paprice
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme.
V hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla a na něm osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přisypeme papriku cca 3 čajové lžičky. Dobře promícháme (paprika se nesmí připálit, jinak zhořkne). Přilijeme trochu horké vody a přisypeme kousky osoleného masa. Vody by mělo být tak, aby bylo maso zhruba ponořeno. Promícháme, přiklopíme pokličkou, a necháme dusit (jemně probublávat).
Musíme počkat, než maso změkne, než se začne rozpadat, to může být i cca 30 minut, zkrátka postupně ochutnáváme.
Až bude maso téměř hotové, můžeme přidat polévkové koření (vegeta 2 čaj. lžičky, či 1/2 bujónu). Promícháme a přilijeme smetanu na vaření.
Na zahuštění omáčky jsou dvě možnosti.
1) Do půlky hrníčku nalijeme vodu, přisypeme 1 polévkovou lžíci solamylu, pořádně promícháme, a za stálého míchání vlejeme do omáčky.
2) V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, a přidáme 1-2 lžíce mouky, promícháme, aby to bylo bez hrudek, a za stálého míchání vlejeme do omáčky.
Ochutnáme, dochutíme dle vlastních potřeb.
Podáváme s rýží, těstovinami, nebo knedlíkem.
30-45 minut 60-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+