Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Lolalalime

Těstoviny alá Itálie

Fotografie jídla

Suroviny

  • Těstoviny (klidně špagety)
  • máslo
  • cibule
  • cherry rajčátka 8 ks
  • rajčatové pyré 250 ml
  • sůl, pepř, oregano, bazalka...
  • mouka hladká
  • tuňák (kousky) ve vlastní šťávě
  • cukr
  • sýr
  • česnek 1-2 stroužky

Vybavení

  • 2x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Struhadlo
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

První si připravíme všechny potřebné suroviny (najdeme/vyndáme/otevřeme/nakrájíme...)

Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu. Než se uvaří stihneme udělat omáčku

V menším hrnci rozpustíme kousek (lžíci) másla, a na něm orestujeme cibuli nakrájenou na drobno. Až cibule zesklovatí, přidáme cherry rajčátka nakrájená na čtvrtiny a přilijeme malinko vody (aby byla aspoň cca 0,5 cm vrstva na dně hrnce). Přidáme špetku pepře a dvě špetky soli, vaříme než rajčata změknou a pustí šťávu, občas promícháme.

Do půlky hrníčku nalejeme vodu a v ní rozkvedláme 2 lžíce mouky tak, aby tam nebyly hrudky. Nalijeme to k rajčatům a mícháme dokud to nezhoustne. Poté přimícháme rajčatové pyré a vylisovaný (nebo nastrouhaný) česnek. Až se omáčka prohřeje přidáme větší špetku oregana a bazalky + 4 čajové lžičky cukru. Promícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastních potřeb.

Na závěr vezmeme konzervu tuňáka, vodu slijeme a tuňáka přidáme do omáčky, zamícháme. Pokud chceme zachovat větší kousky, už moc nepromícháváme, jen necháme prohřát.

Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme, a smícháme s omáčkou. Na závěr můžeme posypat kousky sýra.

Dodatky a poznámky

Dal by se jistě použít i rajčatový protlak, ale já používám pyré, jelikož ho mají v Lídlu 500 ml za pár kaček ;)

Tip - kdo má rád olivy, ať neváhá, a šoupne je také do omáčky.

PT15M 1-2 porcí
15-20 minut
40-60 Kč

Chladnou hlavu pro Android