Těstoviny alá Itálie
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
První si připravíme všechny potřebné suroviny (najdeme/vyndáme/otevřeme/nakrájíme...)
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu. Než se uvaří stihneme udělat omáčku
V menším hrnci rozpustíme kousek (lžíci) másla, a na něm orestujeme cibuli nakrájenou na drobno. Až cibule zesklovatí, přidáme cherry rajčátka nakrájená na čtvrtiny a přilijeme malinko vody (aby byla aspoň cca 0,5 cm vrstva na dně hrnce). Přidáme špetku pepře a dvě špetky soli, vaříme než rajčata změknou a pustí šťávu, občas promícháme.
Do půlky hrníčku nalejeme vodu a v ní rozkvedláme 2 lžíce mouky tak, aby tam nebyly hrudky. Nalijeme to k rajčatům a mícháme dokud to nezhoustne. Poté přimícháme rajčatové pyré a vylisovaný (nebo nastrouhaný) česnek. Až se omáčka prohřeje přidáme větší špetku oregana a bazalky + 4 čajové lžičky cukru. Promícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastních potřeb.
Na závěr vezmeme konzervu tuňáka, vodu slijeme a tuňáka přidáme do omáčky, zamícháme. Pokud chceme zachovat větší kousky, už moc nepromícháváme, jen necháme prohřát.
Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme, a smícháme s omáčkou. Na závěr můžeme posypat kousky sýra.
Dodatky a poznámky
Dal by se jistě použít i rajčatový protlak, ale já používám pyré, jelikož ho mají v Lídlu 500 ml za pár kaček ;)
Tip - kdo má rád olivy, ať neváhá, a šoupne je také do omáčky.
15-20 minut 40-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+