Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Hrachová kaše s párkem

Suroviny

  • Hrách žlutý 200g
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • mléko nebo smetana na vaření
  • sádlo nebo máslo
  • párek
  • mouka hladká
  • majoránka

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Struhadlo
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Pro rychlejší přípravu si koupíme žlutý hrách půlený - nemusí se před vařením namáčet x hodin ve vodě. Dáme tedy hrách do vody a přivedeme k varu, vaříme dokud nezměkne - to může být 40-60 minut. Nepřikrýváme pokličkou (jinak vypění)! V případě potřeby dolíváme vodu, aby byl hrách ponořen. Ke konci varu osolíme.

Mezitím než se hrách dovaří, osmahneme cibulku na lžičce sádla, přídáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a lžíci mouky, promícháme, ztlumíme plamen a přilijeme trochu (cca 1 hrnek) mlíka nebo smetany. Důležité je, aby tato směs nebyla moc hustá, potom by nešla dobře vmíchat do kaše.

Uvařený hrách slejeme, rozmixujeme, nebo prostě jen "rozblemcáme" vidličkou. Do hrachové kaše vmícháme směs z pánve a dobře promícháme. Dle chuti přidáme majoránku a sůl. (Pokud by byla kaše moc hustá, lze ji zředit slitou vodou z uvařeného hrachu)

Dále si ohřejeme nebo osmažíme párek a můžeme podávat:).

Dodatky a poznámky

Samozřejmě kdo chce může doplnit volským okem, chlebem,okurkou, a cibulkou osmahnutou do zlatova.

PT60M 1-2 porcí
60-70 minut
40-50 Kč


Hodnocení receptu (42 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android