Hrachová kaše s párkem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pro rychlejší přípravu si koupíme žlutý hrách půlený - nemusí se před vařením namáčet x hodin ve vodě. Dáme tedy hrách do vody a přivedeme k varu, vaříme dokud nezměkne - to může být 40-60 minut. Nepřikrýváme pokličkou (jinak vypění)! V případě potřeby dolíváme vodu, aby byl hrách ponořen. Ke konci varu osolíme.
Mezitím než se hrách dovaří, osmahneme cibulku na lžičce sádla, přídáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a lžíci mouky, promícháme, ztlumíme plamen a přilijeme trochu (cca 1 hrnek) mlíka nebo smetany. Důležité je, aby tato směs nebyla moc hustá, potom by nešla dobře vmíchat do kaše.
Uvařený hrách slejeme, rozmixujeme, nebo prostě jen "rozblemcáme" vidličkou. Do hrachové kaše vmícháme směs z pánve a dobře promícháme. Dle chuti přidáme majoránku a sůl. (Pokud by byla kaše moc hustá, lze ji zředit slitou vodou z uvařeného hrachu)
Dále si ohřejeme nebo osmažíme párek a můžeme podávat:).
Dodatky a poznámky
Samozřejmě kdo chce může doplnit volským okem, chlebem,okurkou, a cibulkou osmahnutou do zlatova.
60-70 minut 40-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+