Hamburgerové maso
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na úvod - jedná se rychle připravené jídlo, a pokud si k němu chcete dát třeba brambory, připravte si je předem. Určitě nestihnou vystydnout :-). Kromě brambor doporučím k přílohám ještě kečup, popř. červenou řepu. Ale to už vařit nemusíte.
Podle slovníčku pojmů necháme na pánvi rozpálit tuk. Když je hotovo, dáme na pánev maso. Pokud je z mrazáku, nemusíte jej rozmrazovat - ono si to v tom oleji beztak brzy rozmyslí. Hned z kraje maso na pánvi trochu poposuňte, protože se v první chvíli rádo chytne ke dnu, což by byl průšvih. Maso zhruba jednou za dvě minuty otočte (po prvním otočení s ním raději ještě šoupněte), a sledujte, jak mění barvu. Až začne lákavě hnědnout, zkuste po něm párkrát přejet třeba nožem - když bude mít pevnější kůrku, už jste u cíle. Pokud je ještě měkké, směle jej smažte dál. Z osobní zkušenosti se to smaží klidně i dvakrát déle, než je psáno na obalu.
Nikdy jsem to maso nedal do housky, a dávám si jej jako normální oběd - je to levné, rychlé, šťavnaté a dobré :-).
Dodatky a poznámky
Osvědčilo se mi velice laciné hamburgerové maso z Tesca. Jsou to 4 kusy asi za 25 Kč - v bílém obalu klasického designu Tesco :-). Mají ještě zhruba dvojnásobné (taky za dvojnásobnou cenu) zelené balení trochu jiného masa, a za to neručím, protože jsem jej ještě nezkusil. Když ho někdo koupí, dejte vědět, jaké to je!
10-12 minut 20-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+