Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Johny_G

Hamburgerové maso

Suroviny

  • Olej nebo tuk na smažení
  • Maso na hamburgery

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Na úvod - jedná se rychle připravené jídlo, a pokud si k němu chcete dát třeba brambory, připravte si je předem. Určitě nestihnou vystydnout :-). Kromě brambor doporučím k přílohám ještě kečup, popř. červenou řepu. Ale to už vařit nemusíte.

Podle slovníčku pojmů necháme na pánvi rozpálit tuk. Když je hotovo, dáme na pánev maso. Pokud je z mrazáku, nemusíte jej rozmrazovat - ono si to v tom oleji beztak brzy rozmyslí. Hned z kraje maso na pánvi trochu poposuňte, protože se v první chvíli rádo chytne ke dnu, což by byl průšvih. Maso zhruba jednou za dvě minuty otočte (po prvním otočení s ním raději ještě šoupněte), a sledujte, jak mění barvu. Až začne lákavě hnědnout, zkuste po něm párkrát přejet třeba nožem - když bude mít pevnější kůrku, už jste u cíle. Pokud je ještě měkké, směle jej smažte dál. Z osobní zkušenosti se to smaží klidně i dvakrát déle, než je psáno na obalu.

Nikdy jsem to maso nedal do housky, a dávám si jej jako normální oběd - je to levné, rychlé, šťavnaté a dobré :-).

Dodatky a poznámky

Osvědčilo se mi velice laciné hamburgerové maso z Tesca. Jsou to 4 kusy asi za 25 Kč - v bílém obalu klasického designu Tesco :-). Mají ještě zhruba dvojnásobné (taky za dvojnásobnou cenu) zelené balení trochu jiného masa, a za to neručím, protože jsem jej ještě nezkusil. Když ho někdo koupí, dejte vědět, jaké to je!

PT10M 1-2 porcí
10-12 minut
20-30 Kč

Chladnou hlavu pro Android