Zeleninový vývar s nudlemi
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme (samozřejmě jak kdo chce, např. já petržel a celer nechávám vcelku, a po uvaření je z polévky vyndám a vyhodím) a vložíme do hrnce s vodou (cca 2 litry), kterou necháme přijít k varu.
Postupně přidáváme nakrájenou cibuli, pórek, kukuřici (bez nálevu), česnek (vcelku), koření a lžičku sádla. Po 15ti minutách varu přídáme bujón a vaříme na mírnějším plameni ještě min. 20 minut. (zkrátka než zelenina změkne a vývar bude chutný)
Pár minut před koncem vyndáme nežádoucí zeleninu, přidáme nudle, povaříme a dochutíme dle potřeby solí nebo polévkovým kořením. Podáváme.
Dodatky a poznámky
Pozor, kukuřice způsobí nasládlou chuť polévky, mě to třeba chutná, ale každý to nemusí...
Tip na dobrou česnečku - na talíř vylisujeme/nastrouháme 2 stroužky česneku, přidáme špetku majoránky a zalijeme čistým vývarem (bez nudlí atd.). Chutná lépe, než když je jen zalitá vodou s bujónem..
35-45 minut 40-70 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+