Obalované brambory
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme omáčku aby se nám během vaření rozležela. Smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným-rozmačkaným česnekem (podle chuti) přidáme nakrájený libeček ale není nutný. Zamícháme a dáme do lednice.
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca. 1cm silné plátky, propláchneme ve vodě, vodu slijeme, brambory osušíme osolíme, a poté obalíme jako řízek. Vložíme do rozpáleného oleje a poté snížíme teplotu a pomalu smažíme do "zlatova", brambory jsou měkké celkem rychle, takže stačí tak 15 minut z každé strany. Až jsou brambory osmažené dáme na talíř a s namáčením do smetany jíme až nic nezbyde.
Dodatky a poznámky
Dá se použít jako příloha, dobré zejména k zeleninovému salátu.
0-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+