Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: selmik

Jarní rizoto s Herkulem

Suroviny

  • 2-3 rajčata
  • 20 cm pórku (průměr cca 2cm)
  • 6 plátků Herkulu
  • 1,5dl mléka
  • máslo (může být i olej)
  • oregáno
  • pepř
  • 200ml rýže

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 3x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve promyjeme rýži (teplá, studená, teplá voda) a dáme jí vařit - buď normálně do hrnce dle návodu nebo do mikrovlnky, kdy na 200ml rýže dáme 300ml vařící vody a osolíme.
Pak si připravíme suroviny: pórek nejdřív rozkrojíme podélně a pak obě půlky rozkrájíme na půlkolečka. Zamícháme rýži, pokud vaříme na plotně. Rajčata rozkrájíme na skorokostičky (rozkrojit na půlku, půlku na půlkroužky a pak znovu kolmo na předchozí) :) Herkules si také nakrájíme na čtverečky. Zamícháme rýži :)
Dáme máslo (olej) na pánev necháme rozehřát, přidáme pórek a osmahneme. Přidáme Herkules. Pak přidáme rajčata, zapřášíme oregánem a špetkou pepře a necháme to celé dusit. Zamícháme rýži :) Až rajčata změknou zalijeme 1dl mléka (dle vzhledu) a tak za minutku je hotovo. Mezitím slijeme rýži a můžeme zamíchat s omáčkou dohromady nebo podávat rýži a omáčku zvlášť.
Dobrou chuť :)

PT20M 1-3 porcí
20-40 minut
60-80 Kč

Chladnou hlavu pro Android