Jarní rizoto s Herkulem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Nejprve promyjeme rýži (teplá, studená, teplá voda) a dáme jí vařit - buď normálně do hrnce dle návodu nebo do mikrovlnky, kdy na 200ml rýže dáme 300ml vařící vody a osolíme.
Pak si připravíme suroviny: pórek nejdřív rozkrojíme podélně a pak obě půlky rozkrájíme na půlkolečka. Zamícháme rýži, pokud vaříme na plotně. Rajčata rozkrájíme na skorokostičky (rozkrojit na půlku, půlku na půlkroužky a pak znovu kolmo na předchozí) :) Herkules si také nakrájíme na čtverečky. Zamícháme rýži :)
Dáme máslo (olej) na pánev necháme rozehřát, přidáme pórek a osmahneme. Přidáme Herkules. Pak přidáme rajčata, zapřášíme oregánem a špetkou pepře a necháme to celé dusit. Zamícháme rýži :) Až rajčata změknou zalijeme 1dl mléka (dle vzhledu) a tak za minutku je hotovo. Mezitím slijeme rýži a můžeme zamíchat s omáčkou dohromady nebo podávat rýži a omáčku zvlášť.
Dobrou chuť :)
20-40 minut 60-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+