Sýrovo-vaječná chuťovka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
* Nastrouháme do misky sýr na jemném struhadle (to jsou ty menší kapky). Ti línější si můžou ušetřit čas a struhaný sýr koupit.
* Do nastrouhaného sýra rozklepneme vajíčka a vymícháme do hmoty.
* Výsledná hmota nesmí být moc tekutá (v takovém případě přistrouháme sýr) a nesmí se rozpadat (v takovém případě přidáme rozklepnuté vejce). Zkrátka to musí být tak akorát.
* Na každý krajíček veky vidličkou naneseme hmotu podle přání a trochu uhňácneme.
* Do pánve nalijeme olej, ale s citem...řekl bych, že radši méně, než více a řádně rozpálíme, ale nepřepálíme. Pokud se začne z pánve silně kouřit, olej vylijte a krok zopakujte.
* Na rozpálený olej pokládáme krajíčky veky hmotou dolů....jednoduše řečeno - smažíme sýr, ne veku. Smažíme dozlatova...tzn., že sýr má barvu od maminky osmaženého řízku...
* Konzumujeme teplé...
* DOBROU CHUŤ.*
Dodatky a poznámky
* Doba přípravy závisí na tom, jestli budete strouhat sýr sami, nebo si strouhaný už koupíte.
* Oleje dáme opravdu málo. Když to přeženete, tak veka si ho natáhne do sebe a výsledek je nepoživatelný.
* Dle chutí můžeme například přidat buď nastrouhanou nebo na malé kostičky nakrájenou slaninu.
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+