Rybí prsty
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Na úvod bych rád řekl, že rybí prsty jsou hodně rychlé jídlo, a je velmi vhodné je začít smažit až když máte hotovou přílohu. Je-li přikrytá, tak určitě do té doby nevystydne - obráceně byste měli problém :-). Já si dávám nejraději rýži. Recept je v kategorii příloh.
Na pánev dáme poněkud vyšší vrstvu oleje (rybí prsty v tom nemusí plavat, ale zase tam nedávejte nějakou symbolickou vrstvu po lžících), a necháme jej rozpálit, jak stojí ve slovníčku pojmů. Zatím si připravíme něco, čím budeme rybí prsty otáčet. Pokud nemáte vysloveně dřevěné ruce, stačí obyčejný příbor :-). Když je olej rozpálen, opatrně na pánev vyskládáme rybí prsty (netřeba je předtím rozmrazovat). Hned poté s nimi trochu zahýbejte, ať se nepřichytí ke dnu. Zhruba po minutě nebo dvou prsty otáčejte, a to do tak dlouho, dokud nezačnou nepřiměřeně tmavnout (přibližná doba smažení je vždy napsána na obalu, takže můžete černému obědu předejít). Osobně se mi osvědčilo interval otáčení postupně zkracovat, protože to nejdřív vypadá jako by se nechumelilo, a pak se začnou připalovat. Když je hotovo, vypneme sporák, a rybí prsty naházíme na talířek, kde pustí trochu přebytečného oleje. Přeji dobrou chuť!
Dodatky a poznámky
Na rybích prstech nedoporučuji příliš šetřit. Těch deset korun navíc za balení se v týdenním rozpočtu hravě ztratí, a laciné prsty se vám mohou krutě vymstít :-). Tentýž výrobek může být jednou k nerozeznání od dražšího, a jindy naprosto nepoživatelný. Ano, mluví ze mě zkušenost.
8-12 minut 20-40 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+