Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Dominik Matus

Vylepšená vaječina

Fotografie jídla

Suroviny

  • 3-4 vejce
  • 1-2 cibule
  • 4-7 ředkviček
  • 50-70g sýru
  • 50-70g salámu
  • 1-3 krajíce chleba

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rozpálíme si pánev s trochou oleje (aby po naklánění pánve byl po celé ploše, u teflonu stačí méně). Nakrájíme cibuli na drobno (podrobnosti jsou ve slovníku) a vysypeme na pánev. Nakrájíme i salám na drobno (uzený nebo kuřecí je nejvhodnější). Po chvilkách mícháme a vždy vařechou rozložíme po celé ploše. Mezitím nakrájíme ředkvičky na drobné kousky a sýr na kostičky. V průběhu smažení cibule (cca po 3-4min) vsypeme na pánev salám a ředkvičky. Chvíli smažíme do doby, kdy začne být cibule trochu sklovitá až mírně nažloutlá a ředkvička bílá. Vezmeme vejce a o hranu pánve jej naklepneme a vlijeme do pánve (možno si je rozmíchat předem v hrnečku) a přidáme i sýr (eidam stačí). Mícháme do té doby, kdy je vejce usmažené k pevnému stavu. Hotovo. Už jen nakrájet chleba a můžeme jíst.

Dodatky a poznámky

Ingredience přidávejte podle libosti. Můžete přihodit i trochu hrášku.

PT10M 1-2 porcí
10-30 minut
30-50 Kč

Chladnou hlavu pro Android