Vylepšená vaječina
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rozpálíme si pánev s trochou oleje (aby po naklánění pánve byl po celé ploše, u teflonu stačí méně). Nakrájíme cibuli na drobno (podrobnosti jsou ve slovníku) a vysypeme na pánev. Nakrájíme i salám na drobno (uzený nebo kuřecí je nejvhodnější). Po chvilkách mícháme a vždy vařechou rozložíme po celé ploše. Mezitím nakrájíme ředkvičky na drobné kousky a sýr na kostičky. V průběhu smažení cibule (cca po 3-4min) vsypeme na pánev salám a ředkvičky. Chvíli smažíme do doby, kdy začne být cibule trochu sklovitá až mírně nažloutlá a ředkvička bílá. Vezmeme vejce a o hranu pánve jej naklepneme a vlijeme do pánve (možno si je rozmíchat předem v hrnečku) a přidáme i sýr (eidam stačí). Mícháme do té doby, kdy je vejce usmažené k pevnému stavu. Hotovo. Už jen nakrájet chleba a můžeme jíst.
Dodatky a poznámky
Ingredience přidávejte podle libosti. Můžete přihodit i trochu hrášku.
10-30 minut 30-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+