Indická čočka
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Z čočky vybereme kamínky, zrní a jiná překvapení a dáme ji do hrnce. Zalejeme čočku vodou, jen tak aby byla ponořená, a necháme minimálně 2 hodiny nacucnout.
Potom dáme vařit a přisypeme čajovou lžíci kari. Čočka by měla být měkká zhruba po 18 minutách. Mezitím na lžící oleje opečeme nakrájený pórek a rajčata (doporučuji nakrájet spíš na větší kousky) s druhou, případně i třetí, čajovou lžičkou kari.
Celé to přidáme do hrnce s čočkou, osolíme a necháme ještě trochu vyvařit vodu.
Výsledek je na jezení lžící, ale neměl by být řídký jako polívka.
Dodatky a poznámky
Kari se nebojte přidat opravdu dost, má to konec konců být indický recept.
20-30 minut 0-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+