Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Magda

Indická čočka

Suroviny

  • čočka - asi půl hrnku na porci
  • pórek nebo jarní cibulka
  • rajče - 1 až 2 na porci
  • kari - spousta
  • sůl
  • olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Z čočky vybereme kamínky, zrní a jiná překvapení a dáme ji do hrnce. Zalejeme čočku vodou, jen tak aby byla ponořená, a necháme minimálně 2 hodiny nacucnout.
Potom dáme vařit a přisypeme čajovou lžíci kari. Čočka by měla být měkká zhruba po 18 minutách. Mezitím na lžící oleje opečeme nakrájený pórek a rajčata (doporučuji nakrájet spíš na větší kousky) s druhou, případně i třetí, čajovou lžičkou kari.
Celé to přidáme do hrnce s čočkou, osolíme a necháme ještě trochu vyvařit vodu.
Výsledek je na jezení lžící, ale neměl by být řídký jako polívka.

Dodatky a poznámky

Kari se nebojte přidat opravdu dost, má to konec konců být indický recept.

PT20M 1-2 porcí
20-30 minut
0-30 Kč

Chladnou hlavu pro Android