Noky s vajíčkem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, vejce a sůl a přidáváme postupně trochu vody, až vznikne dost husté těsto. Ve větším hrnci zavaříme vodu a těsto do vařící vody přes hrubé struhadlo protlačíme. Měly by vzniknout menší noky. Zdatnější jedinci (se slovenskými kořeny) to zvládnou i nožem přes hranu prkýnka, stejně jako se dělají halušky. Noky jsou skoro hned uvařené, stačí jim asi minuta. Cibuli si nakrájíme na drobno, na másle ji lehce opečeme a přidáme rozklepnutá vejce. Mícháme, dokud nevznikne hustá vaječina. Tu smícháme s noky a podáváme s kečupem.
Dodatky a poznámky
Ve dvou lidech je příprava opravdu rychlá, nejdéle trvá zavaření vody, ale to můžeme zrychlit zavařením vody v rychlovarné konvici. A doporučuju nádobí špinavé od těsta hned nechat odmočit nebo umýt, po zaschnutí už je to docela problém.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+