Vajíčková placka s opečenou slaninkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Vajíčka rozklepneme do skleničky, jemně osolíme a rozmícháme. Nalijeme olej na pánev, rozetřeme po celé ploše pánve a asi minutu necháme rozehřát. Poté položíme rovnoběžně vedle sebe plátky slaniny, necháme opéct podle chuti a na celou plochu pánve nalijeme rozmíchaná vajíčka.
Pomocí rovné vařečky, nebo podobného (dřevěného nebo umělého) nástroje neustále oddělujeme připékající se placku od okrajů pánve. Až placka dosáhne alespoň manipulovatelné pevnosti, překlopíme celou půlku placky pokud možno rovnoměrně na druhou půlku. Necháme dosmažit, poté servírujeme na talíř.
Dodatky a poznámky
Lze také překlopit jen 1/4 placky mírně přes půlku celé placky a to stejné z druhé strany, záleží jak se Vám to líbí ;).
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+