Kuskus s fazolemi
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Umyjeme papriku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Plechovku fazolí vyklopíme do pánve, dáme nad plamen/na plotýnku, přisypeme papriku a necháme ohřívat, až paprika trochu změkne (nejlépe zaklopené). Občas promícháme, pokud se omáčka přichytává, můžeme podlít troškou vody.
Mezitím rozmělníme (nakrájíme/nastrouháme) balkánský sýr a nachystáme bokem.
Vroucí vodou zalijeme osolený kuskus asi tak, aby nad kuskusem stál ještě cca 1 cm vody, kápneme malinko oleje nebo přidáme kousíček másla, trochu promícháme vidličkou a zaklopíme (třeba talířem, pokud nemáme poklici). Větší část sýra nasypeme do pánve k omáčce a ohříváme ještě tak dlouho, dokud se sýr více méně nerozpustí. Kuskus, který mezitím vstřebal všechnu vodu, trochu promícháme a pak podáváme v jedné misce s fazolovou omáčkou. Na vrch můžeme nasypat zbytek balkánu, který jsme si nechali.
15-25 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+