Extra rychlá zeleninová polévka
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme trochu másla, případně oleje. Vsypeme na něj mraženou zeleninu (existují přímo "směsi na polévku", ale je to jedno... ale ty jsou nejlevnější a je tam vše potřebné) - je třeba myslet na kapacitu hrnce a počet strávníků (pro jednoho stačí tak 1/5 sáčku) a chvíli smažíme. Respektive párkrát promícháme a až nás to přestane bavit, vlijeme zhruba 3 sklenky vody (platí totéž co u množství zeleniny). Osolíme, můžeme přidat pár kuliček pepře, nového koření, či bobkový list (toto je ale potřeba před servírováním vylovit), případně dochutíme vegetou a vaříme asi 10 minut. Lze přidat třeba ještě trochu oregána či jiného koření - fantazii se meze nekladou. A pro ty, co mají rádi unifikovanou chuť, samozřejmě sojovku na závěr.
A rozmlsaní příslušníci buržoázní třídy, kteří mají vajíčko, mouku a struhadlo si ještě můžou udělat do polévky kapání (např. zde: http://www.mamincinyrecepty.cz/zavarky-do-polevky/kapani-do-polevky ).
Dodatky a poznámky
Ač to nevypadá nic moc, budete překvapeni nad tím, že polévka je fakt docela chutná. A též rychlá a levná.
10-15 minut 10-15 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+