kuře za 1/2 hoďky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuře na smetaně – za třicet minut.
Skvělý recept na vynikající hlavní jídlo, kterého kompletní příprava zabere přesně 30 minut. Maso je neobyčejně šťavnaté a měkké.
Začněte kuřecími stehenními řízky.
Trochu naklepat, cílem je aby byly tak něco přes centimetr.
Na plech nalejte trochu olivového oleje. Prvním kouskem masa rozetřete olej rovnoměrně po plechu a poskládejte kousky masa těsně vedle sebe.
Posolte
Mezičas: Teď by mohlo být asi 7 minut od začátku vaření.
Když seženete rostlinnou smetanu, kupte rostlinnou. Potom použijte sladkou 33% smetanu na šlehání.
Smetanu nešetrně rozlejte po mase.
Kousky masa nadzdvihujte, aby se smetana dostala ke kouskům masa z obou dvou stran. Důležité je, aby kousky masa byli co nejtěsněji u sebe, jinak smetana steče na pekáč a vyškvaří se. (není to špatně, ale se smetanou to je lepší.)
Dejte do vyhřáté trouby na 250 °C.
Mezičas: Teď je zhruba 10 minut od začátku práce. Jestliže nestíháte, máte dovoleno hlasitě a nespisovně nadávat.Dejte vařit rýži nebo brambory (dle chuti).
Nevím, jestli se na to ještě pamatujete, ale pečeme kuře. Mrkněte do trouby, jaká je v ní nálada.
Zatím co na začátku pečení kuřátka byla smetana řídká a mokrá …..
. … na konci tepelné úpravy smetana nejenže houstne, ale i mění barvu na sytě křupavou.
Ve zbylých minutách můžete připravit talíře. Na každý dejte přiměřenou dávku rýže (brambor)
Teď otevřete troubu, protože:
Mezičas: 30 minut od začátku vaření znamení, že jste hotoví.
Ostatně, pohled na to jak to dobře vypadá.
Maso vyndejte z plechu na talíř.
Už několik vteřin po třicáté minutě od doby, kdy jste začli vařit je na stole jídlo excelentní chuti. Maso je neuvěřitelně měkké a křehké. Chuť je vynikající, ale neodpustím si ještě jednou zdůraznit, že mimo soli a smetany na maso nešlo žádné koření. Opravdu, bez legrace.
Dobrou chuť.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+