Těstoviny rajčata-slanina-mozarella
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Trik - pokud máme solidní hrnec, můžeme těstoviny slít a hodit na talíř a pokračovat v omáčce přímo v hrnci. Ale v podstatě je to jedno.
Do pánve hodíme slaninu. Až trochu chytne barvu a pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájený česnek a cibuli a za občasného míchání necháme změknout (česnek nesmí být hnědý, pak zhořkne). Poté ladně vhodíme na kostky nakrájená rajčata (čím menší tím lepší). Pořádně opepříme, opatrně osolíme(kvůli slanině) a pak ochutnáváme, dokud nejsme spokojeni. Po vypnutí sporáku vmícháme taktéž nadrobno nakrájenou mozzarelu, načež do omáčky zamícháme těstoviny.
Je důležité nechat cibuli pořádně zesklovatět, aby byla sladká a rajčata jen lehce ohřát, aby se z toho nestala hnusná kejda.
Dodatky a poznámky
Na jeden celý balíček zpravidla použijeme 5 veeeelkých rajčat, 3 stroužky česneku a dvě cibule střední velikosti. Slaniny kolik chceme, mozarelly také. Jako bonus se dá použít bazalka(fáze těsně před vhozením rajčat).
20-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+