Vichr z hor
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Smíchej zelenou s Alpou a směs protřepej. Podávej ve štamprlích nebo přímo v láhvi od použité zelené.
Lze připravit přímo v láhvi se zelenou, pokud nejdříve dáš trochu zelené stranou (typicky upiješ).
Lze připravit přímo ve štamprli. V takovém případě nalij suroviny v libovolném pořadí v odhadnutém poměru. Není potřeba míchat.
Lze suroviny smíchat i v jiném poměru - řada lidí do koktejlu dává více Alpy, až do poměru 1 : 1.
Dodatky a poznámky
Vichr z hor je nejlepší čerstvý - po smíchání zelené a Alpy je vhodné koktejl spotřebovat do přibližně 30 minut.
Nejmenší láhev, ve které se Alpa prodává, má objem 60 ml. Uvedených 30 ml je tedy polovina této láhve.
Alpa obsahuje denaturovaný líh, takže podobně jako ona ani tento koktejl není vhodný k pití.
Vichr z hor je chuťově velmi podobný zelené. Oproti zelené je chuť čerstvější, větrovější. Vichr z hor bývá označován za tekutý ekvivalent Beskydek, přinejmenším po stránce chuti.
1-1 minut 79-108 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+