Dušená rýže
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Rýži propláchni teplou vodou (je vhodné použít cedník, pokud jej nemáš, improvizuj nebo neproplachuj). Cibuli nakrájej na kostičky. V hrnci rozpal sádlo a smaž cibuli. Až cibule zesklovatí, přidej k ní do hrnce propláchnutou rýži. Krátce (přibližně 20 s) za stálého míchání osmahni. Ztlum oheň. Zalij vodou (hrnec můžeš při zalévání odstavit z ohně) - pokud možno horkou, nejlépe vařící - tak, aby hladina vody byla přibližně 1 centimetr nad hladinou rýže. Přidej sůl, pepř a hřebíček a zamíchej. Přikryj hrnec pokličkou a vař přibližně 20 minut.
Dodatky a poznámky
Další nezbytné vybavení: nůž, poklička (na onen hrnec), nástroj na smažení (nejlépe vařečka)
Další vhodné vybavení: prkýnko, cedník, varná konvice
25-45 minut 10-20 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+