Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: TTT

Dušená rýže

Suroviny

  • rýže dlouhozrnná loupaná - 250 g
  • sádlo - 20 g
  • cibule - polovina kusu
  • voda - přibližně 1 litr
  • sůl - 1 čajová lžička
  • pepř celý - 4 kusy
  • hřebíček celý - 4 kusy

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rýži propláchni teplou vodou (je vhodné použít cedník, pokud jej nemáš, improvizuj nebo neproplachuj). Cibuli nakrájej na kostičky. V hrnci rozpal sádlo a smaž cibuli. Až cibule zesklovatí, přidej k ní do hrnce propláchnutou rýži. Krátce (přibližně 20 s) za stálého míchání osmahni. Ztlum oheň. Zalij vodou (hrnec můžeš při zalévání odstavit z ohně) - pokud možno horkou, nejlépe vařící - tak, aby hladina vody byla přibližně 1 centimetr nad hladinou rýže. Přidej sůl, pepř a hřebíček a zamíchej. Přikryj hrnec pokličkou a vař přibližně 20 minut.

Dodatky a poznámky

Další nezbytné vybavení: nůž, poklička (na onen hrnec), nástroj na smažení (nejlépe vařečka)
Další vhodné vybavení: prkýnko, cedník, varná konvice

PT25M 2-3 porcí
25-45 minut
10-20 Kč

Chladnou hlavu pro Android