Pangasius rolky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pangasiuse necháme úplně rozmrznout, nejlépe ho poté otřít utěrkou, aby nebyl tak mokrý. Široké plátky rozřízneme podélně napůl, posypeme oblíbeným kořením, ale nesolit! Na každý proužek položíme plátek slaniny či šunky a kousky nivy. Od slabšího konce srolujeme, za pomoci špejle či párátka ukotvíme v daném tvaru. Cibuli nakrájíme na jemno, spolu se žampiony dáme opékat na pánev. Když cibule začne sklovatět, přidáme na pánev závitky z pangasia a opékáme je ze všech možných stran. Až je maso hotové(je to brzy), vyndáme závitky a na pánev s cibulí a žampiony přidáme zbytek nivy, co se nevešla do závitků. Mícháme, až dostaneme omáčku, je možno ji ředit mlékem, případně i vodou.
Podáváme nejlépe s bramborem, závitky omáčkou přelijeme.
Dodatky a poznámky
Pangasia opravdu netřeba solit, niva a slanina se o to postarají :-)
20-30 minut |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+