Kuře na kari
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Kuřecí řízek nakrájejte na libovolně velké kostičky. Myslete na to, že se kostičky na pánvi trošku smrsknou, takže ani velké, ani příliš malé. A posolíme.
Na pánvi si rozpálíme olej, šoupneme kuřecí kousky a necháme zatáhnout. Tzn., že kousky musí být "bílé" z obou stran a jemně nazlátlé. Snižte teplotu na mírný oheň (na elektrice 3-4stupeň). Kuřecí kousky zaprášíme zlehka kari kořením (kari samo o sobě je ostré, tak nepřehánějte ;) ) a DŮKLADNĚ promícháme. Pokud se vám, zdá, že jste promíchali dost, přidejte 2 lžičky kremžské hořčice (můžete zkusit i obyčejnou, ale to jsem nikdy nedělala). Znovu vše důkladně promíchejte.
Otevřete si smetanu POMALIČKU vlévejte na pánev, přitom musíte stále míchat.
Až smetana zhoustne, máte hotovo.
Udělejte si k tomu rýži nebo těstoviny, podle návodu :)
Dobrou chuť
Dodatky a poznámky
Čas přípravy záleží na tom, jestli si koupíte kuřecí řízek a nebo nohu (což vás vyjde levněji) a vykostíte si ji.
Z kostí nohy si můžete udělat i polévku ;)
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+