Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Andýsek

Kuře na kari

Fotografie jídla

Suroviny

  • kuřecí řízek
  • sůl
  • kari koření
  • kremžská hořčice
  • 12% sladká smetana (žlutá Kunín)
  • rýže, těstoviny
  • olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 2x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Kuřecí řízek nakrájejte na libovolně velké kostičky. Myslete na to, že se kostičky na pánvi trošku smrsknou, takže ani velké, ani příliš malé. A posolíme.
Na pánvi si rozpálíme olej, šoupneme kuřecí kousky a necháme zatáhnout. Tzn., že kousky musí být "bílé" z obou stran a jemně nazlátlé. Snižte teplotu na mírný oheň (na elektrice 3-4stupeň). Kuřecí kousky zaprášíme zlehka kari kořením (kari samo o sobě je ostré, tak nepřehánějte ;) ) a DŮKLADNĚ promícháme. Pokud se vám, zdá, že jste promíchali dost, přidejte 2 lžičky kremžské hořčice (můžete zkusit i obyčejnou, ale to jsem nikdy nedělala). Znovu vše důkladně promíchejte.
Otevřete si smetanu POMALIČKU vlévejte na pánev, přitom musíte stále míchat.
Až smetana zhoustne, máte hotovo.
Udělejte si k tomu rýži nebo těstoviny, podle návodu :)

Dobrou chuť

Dodatky a poznámky

Čas přípravy záleží na tom, jestli si koupíte kuřecí řízek a nebo nohu (což vás vyjde levněji) a vykostíte si ji.
Z kostí nohy si můžete udělat i polévku ;)


Hodnocení receptu (17 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android