Polévka s mletým masem
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
knedlíčky:
250g mletého masa zamícháme se špetkou soly a pepře, přidáme 1 lžičku solamylu a 1 žloutek, vegetu a 2 lžičky dětské krupičky - promícháme a naděláme malé knedlíčky
polévka:
celer, petržel a mrkev nastouháme na hrubo vložíme do předem připraveného kastrolu s rozehřatym olejem - zeleninu orestujeme. Nalijeme 1,5 l vařící vody a přidáme sůl, pepř a vegetu podle chuti. Vhodíme 1 kostku bujónu a přivedeme k varu poté předem připravené knedlíčky naklademe do polévky a vaříme nejméně 20 minut podle toho jestli uz jsou knedlíčky uvařené - podle chuti dopepřit nebo dosolyt. Odstavit z plotny a do hrnku rozklepnout dve vejce, promíchat a rozkvrdlat nakonec vlít do hrnce s polévkou a zamíchat posypeme petržělkou.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+