Mléčná rýže s jablky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rýži dáme vařit dle návodu na krabici. Jablka vykrojíme a nakrájíme na kousky (množství záleží na vaší chuti, množství rýže a počtu strávníků), na pánvi necháme roztát máslo a nakrájená jablka na to hodíme. Zasypeme libovolným množstvím cukru (ale šetřit nemusíte), přidáme trochu skořice a na !!! mírném !!! plameni (nebo na nižsším stupni, pokud nemáte plynový sporák) vaříme, dokud se nevyvaří šťáva a cukr lehce nezkaramelizuje (v praxi to vypadá tak, že od když zvednete měchačku, táhnou se z ní takové světlehnědé courky). Pozor, dá se to celkem jednoduše připálit a pak to opravdu není dobré. Když máme jablíčka hotová, nasypeme k nim na pánev hotovou rýži, promícháme a zalijeme mlékem. Vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se z mléka nevytvoří jakýsi sos. Dobrou chuť :-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+