Těstoviny "Co lednice dala"
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Dáme vařit těstoviny. Mezitím, co se nám vaří, prohrabeme lednici a zjistíme, co je potřeba spotřebovat. Ideální jsou různé zbytky salámů (ovšem pokud začíná chytat zelenou barvu, raději vyhodit ;-), klobás, párků, slaniny, netřeba se omezovat jedním druhem, pokud toho tam je víc, klidně to smíchejte. Takže cibuli a uzeniny nakrájíme na kostičky a dáme na pánvičku s olejem či sádlem. Pokud máme nějakou pěkně prorostlou slaninu, není třeba olej použít. Orestujeme, přidáme rozetřený česnek, sýr nakrájený na kostičky (použít se dá téměř jakýkoliv sýr, zkoušela jsem to s taveným plátkovým a pak tvrdým plátkovým), chvíli mícháme, dokud se sýr nerozteče a nespojí se zbytkem obsahu pánve. Pak přidáme scezené těstoviny a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme trochu smetany a mícháme tak dlouho, než se smetana nespojí se sýrem a s tím vším, zkrátka aby na dně pánve nebyla smetanouvá louže :-). Tento recept se dá prakticky jakkoliv obměňovat- na tu pánev můžete naházet co se vám zlíbí (ale neberte si příklad z Pejska a Kočičky!). Zkrátka jak má co kdo rád :-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+